top of page

Om værkstedet

På Strandvejen, midt Aalborg Vestby, finder du vores keramikværksted. Bygningen har historisk set været en del af C.W Obels tobaksfabrik. Men flere husker den som ramme for spillestedet Skråens gamle lokaler. De ikoniske gule sten, betonsøjlerne og charmen er bevaret. Resten har fået en arkitektonisk makeover til et lyst og råt workspace til keramik.  Her er plads til kreativ selvforglemmelse, flowtilstand og fællesskab. Med drejeskiver og hyldevis af redskaber bliver alle teknikker mulige. Keram!kken er en del af FOKUS Folkeoplysning, hvor vi tror på, at de helt rigtige rammer former kreative fællesskaber og lyst til at skabe.  

Faciliteter

Værkstedet rummer et værksted i stue-etagen og på 1. sal indeholdende keramikovne, et utal af lertyper og glasurer, et tørrerum og stemningsfuldt inventar fra Journalisthøjskolen i Århus.

På reolerne står keramik til tørring og inspiration. Du kan også kickstarte fantasien med støbeforme og blondestof til mønstre i leret.

Få ideer ved fællesbordene, og find koncentration ved drejeskiverne. I KERAMIKKEN bliver kaffen hurtigt kold,

når du bliver optaget af dit håndværk, men vejen til en frisk kop er kort i vores fine lille tekøkken.

I Keram!kken forsøger vi at lave forløb og workshops løbende, der inkluderer alle aldersgrupper. Vi gør opmærksom på at en tilmelding er personlig, og ikke kan videregives, deles eller optages af mere end en person. Vores kapacitet på holdene er udregnet efter antal deltagere, brandveje, rengøring, materialer mv.

Når man deltager på et forløb eller en workshop, er det vigtigt, at man tidligst ankommer 15 minutter før holdstart. Denne regel er af flere årsager, herunder sikkerhedsforanstaltninger i værkstedet.

''Ordet kreativitet er afledt af kreativ, af engelsk creative, af latin creare 'skabe'. Kreativitet er i daglig tale

en løs betegnelse for menneskets evne til at skabe noget nyt, overraskende, hidtil uset.''

 - Gyldendal - Den Store Danske 

IMG_3435.JPG
_DSC0734.jpg
_DSC0685.jpg
_DSC0518.jpg
_DSC0450.jpg
Skærmbillede 2021-11-29 kl. 08.27.13.png
Skærmbillede 2021-11-29 kl. 08.27.24.png
_DSC0481.jpg
bottom of page