top of page

Retningslinjer

Hjælp os med at bevare harmonien i værkstedet

​​

KERAMIKKEN danner ugentligt ramme for mere end 350 dejlige kursisters kreative udfoldelser og dette kræver en vis strømlining af arbejdsgange, både fra undervisere, kursister og rengøringspersonale. Alle har vi et ansvar for at holde et sundt miljø, fysisk såvel som mentalt. Derfor har vi her samlet nogle retningslinjer, som kan hjælpe os alle med at bakke op om det gode samarbejde. 

 

​

Ankomst til værkstedet

Ankom venligst tidligst et kvarter før holdstart og husk at underviseren først er ”på” til holdstart, ellers får de ingen pause eller tid til alt det praktiske et værksted også kræver. Dette er især vigtigt på morgenhold, så rengøringen kan udføre deres arbejde uden at føle sig i vejen.  

 

​​​

Støv i værkstedet

​Vis hensyn og omtanke, når du har din gang i værkstedet. Vi har et højt rengøringsniveau, men lerstøv og glasurstøv er sundhedsskadelige, derfor er her et par tips til god og sikker værkstedsbrug:

​

•    Arbejd så vidt muligt med vådt eller læderhårdt ler.
•    Rengør grundigt efter dig selv – bord, stol, plader, redskaber osv.
•    Al slibning foregår under vandhanen eller udenfor. 
•    Når du glaserer – især håndterer dyppeglasurerne, så hav en våd klud klar til aftørring og rengøring. Aftør gerne spand, bord og gulv. Rengør redskaberne efter dig. 
•    Har du løbere eller ”gardiner” så nus dem af udenfor eller i sprøjtekabinen med udsugningen tændt.      
•    Møder du støv på din vej, så giv det en omgang med vand-forstøveren inden du tørrer over med en våd klud, så undgår vi at støvet pulserer op og cirkulerer. 

 

​

Bæredygtighed

Vi opfordrer alle kursister til at genbruge sit eget ler -  ler er et taknemmeligt materiale og kan derfor altid få nyt liv hvis ikke det er brændt. Hvis man ikke selv ønsker at recirkulere sit ler, henviser vi til at benytte recirkuleringsspanden. Så giver vi leret nyt liv og der er mulighed for at købe recirkuleret ler til halv pris. 

​

Vi opfordrer til at bruge genanvendelige plastikbøtter hvor det er muligt og til at genbruge plastikposer når de er nødvendige. 

​

Vi anbefaler desuden at man overvejer en ekstra gang, om hvorvidt man i sidste ende vil blive glad for ens kreation eller om den fortjener et nyt forsøg. Når først den er brændt, kan det nemlig ikke genbruges og ressourcer går tabt.  

​

Arbejdsgange med ler og glasur

I værkstedet har vi en 'To-do og en Not-to-do liste', hvor man kan orientere sig om nyeste arbejdsgange i værkstedet - din underviser vil selvfølgelig guide dig, men kig gerne dér, hvis du er i tvivl om noget. 

Tak for din opbakning til at skabe et sundt miljø i vores skønne værksted. 

bottom of page